vrijdag 23 februari 2007

CanalDigitaal naar private investeerder


De Nederlandse en Vlaamse satellietaanbieder komt in Angelsaksische handen.
CanalDigitaal en TV Vlaanderen worden eigendom van de Amerikaans/Britse investeringsmaatschappij Providence Equity Partners.
Dit betekent dat 2,5 jaar nadat CanalDigitaal overging van Vivendi Universal naar Nederlandse investeerders, het bedrijf weer doorverkocht is. Bedragen noemen de partijen niet, maar Airbridge-directeur Hans Wolfert spreekt van een 'hele goeie winst'.
"We hebben in november Lehman Brothers ingeschakeld voor het verkoopproces en stuurden aan op een veiling. Maar Providence liep daar op vooruit, en met succes. Vanaf dag één waren we zeer gecharmeerd van deze partij gezien hun goede mensen en ervaringen met media- en telecominvesteringen in Europa."
Providence heeft belangen in onder meer ProsiebenSat1 in Duitsland en TeleDanmark in Denemarken, en was tot 2006 mede-eigenaar van Casema.
Al begin 2006 heeft mede-investeerder Greenfield Capital Partners in Naarden haar belang van 35 procent in CanalDigitaal verkocht aan Airbridge. Deze houdt van haar 100 procent nog een 'aanzienlijk minderheidsaandeel' over aldus Wolfert.
Rabo Securities was als adviseur voor Providence Equity Partners betrokken bij deze transactie.
CanalDigitaal sloot het jaar 2006 af met 40.000 nieuwe registraties in het laatste kwartaal, het totaal aantal klanten komt daarmee ruim boven de 700.000.
TV Vlaanderen sloot het eerste halve jaar van haar bestaan af met meer dan 30.000 klanten.

Geen opmerkingen: