vrijdag 2 maart 2007

Al Gore’s eigen ‘Inconvenient Truth’


Het huishouden van Al Gore verbruikt meer dan 20 keer zoveel energie als een gemiddeld Amerikaans gezin.

Is Al Gore hypocriet of niet? Ongetwijfeld is zijn bezorgdheid over de opwarming van de Aarde oprecht. Maar het idee ‘verbeter de wereld begin bij jezelf’ daar heeft hij nog niet van gehoord.
Terwijl hij de wereld waarschuwt voor catastrofale gevolgen als we niet zorgvuldiger omgaan met energie en brandstoffen, heeft het Tennessee Center for Policy Research ontdekt dat Al Gore een megagrootgebruiker is van energie.
Gore gebruikt in zijn villa in het chique Belle Meade gebied bij Nashville meer elektriciteit dan een gemiddeld Amerikaans huishouden in een jaar gebruikt volgens de Nashville Electric Service (NES). En dat terwijl de voormalige vice-president in An Inconveniant Truth oproept tot het beperken van energie per huishouden.

Het gemiddelde Amerikaanse huishouden gebruikt 10.656 kilowatt-uur (kWh) per jaar volgens het departement van energie. In 2006 heeft Gore bijna 221.000 kWh gebruikt, dat is dus meer dan 20 keer zoveel. Afgelopen augustus alleen al heeft Gore 22.619 kWh verbruikt. Zijn elektriciteitsrekening bedraagt gemiddeld $1359,- per maand. Daarnaast verbruikte Gore vorig jaar ook nog eens maandelijks voor $1080,- aan gas.

Geen opmerkingen: