zaterdag 3 maart 2007

Antivirusprogramma Microsoft op tijd verbeterd


Microsoft en Computer Associates (CA) hebben hun beveiligingspakketten voor internet juist op tijd verbeterd. De Consumentenbond wilde beide bedrijven woensdag aan de schandpaal nagelen omdat hun software slecht werkt tegen virussen en spyware.

Maar een dag ervoor blijkt de kwaliteit aanmerkelijk verbeterd. De Consumentenbond meldde dinsdag dat uit eigen onderzoek naar voren kwam dat de gerenommeerde merken zo slecht scoorden dat ze eigenlijk van de markt moesten worden gehaald. Microsofts programma Life OneCare verwijderde slechts 18 procent van de virussen en dat van CA 21 procent.

Bij een allerlaatste meting bleek de kwaliteit van de virusspeurders van beide merken echter verbeterd. Microsoft kwam bij een dubbele controle uit op 60 en 82 procent en CA op 65 procent.
Kaspersky-techniek
De Consumentenbond sluit niet uit dat de ondernemingen aan de slag zijn gegaan nadat ze van de bevindingen van de bond op de hoogte waren gebracht. 'Zoals gebruikelijk hebben we elk bedrijf de eigen metingen toegestuurd. We kregen daarop geen bezwaren'.

Maar de consumentenorganisatie vindt het hoe dan ook ernstig dat mensen slecht beveiligd zijn geweest. 'En eigenlijk functioneren beide programma's nog steeds niet optimaal', aldus de woordvoerder. Het kan namelijk ook anders. Wie een beveiligingspakket wil dat wel 100 procent scoort in de test van de bond, komt uit bij fabrikanten die gebruik maken van de zogeheten Kaspersky-techniek. Dat zijn behalve Kaspersky zelf F-Secure, G Data en Steganos.

1 opmerking:

Soleilmavis zei

Nice blog. Welcome to my blog.