zaterdag 3 maart 2007

Forse uitbreiding beveiligingsteam Microsoft


Microsoft wil in Europa en Azië teams oprichten die zich 24 uur per dag bezighouden met veiligheid. Op die manier hoopt de organisatie de mensen die hun beveiligingsproducten kopen een betere dienstverlening te geven.

Microsoft is een relatieve nieuwkomer op de beveiligingsmarkt. Vorig jaar startte de organisatie met de verkoop van Windows Live OneCare, een antivirusprogramma dat ook een hele reeks andere onderhoudstaken voor zijn rekening neemt. Later dit jaar komt daar nog de Forefront Client Security-software bij.

Het is uitermate belangrijk voor Microsoft dat het zijn beloftes ook kan nakomen. Een eerste virustest op Windows Live OneCare leverde echter niet de gewenste resultaten op . Een forse uitbreiding van Microsofts veiligheidsdivisie moet daar verandering inbrengen. Een goede up-to-date virusbescherming is immers alleen mogelijk wanneer men vanuit verschillende tijdszones werkt.

"Het is duidelijk dat we een wereldwijde organisatie moeten oprichten", zegt Vincent Gullotto, manager van veiligheidsonderzoek bij Microsoft. "We zullen ons op verschillende locaties in Amerika, EMEA en Azië vestigen zodat we de klanten van onze veiligheidsproducten niet alleen kunnen beschermen, maar ook de nodige support kunnen geven."

Gullotto nam onlangs Katrin Tocheva, voormalig medewerker van F-Secure, in dienst. Vincent Gullotto zelf is ook geen onbekende wat betreft antivirussoftware: hij werkte eerder bij Symantec en McAfee. Daarnaast nam Microsoft met Jimmy Kuo nog een andere McAfee-veteraan in dienst.

"Dit is een kans voor ons om onze interne processen te verbeteren", zegt Gullotto. "We misten één virus tijdens de test. Dat is geen ramp, maar het valt zeker niet goed te praten. Mensen kunnen gaan denken dat we hen niet goed beschermen."

Geen opmerkingen: