vrijdag 16 maart 2007

Tiener slaat miljoenenbod van BBC af


Een Britse tiener van 17 heeft een bod van maar liefst 12,5 miljoen euro op zijn nieuwswebsite afgeslagen. De Britse BBC wilde zijn succesvolle website overkopen, maar de jongeman zag dat niet zitten.

Scholier Nick Coates is directeur van Sharpenews.co.uk, een wereldwijd op jongeren gericht nieuwsnetwerk. In de afgelopen 18 maanden kreeg de site 89 miljoen hits te verwerken. Coates' website wordt gevuld door 70 vrijwilligers die over de hele wereld verspreid zitten. Het bijzondere is dat iedereen die meewerkt, inclusief de accountants en de bedrijfsleider, dat vrijwillig doet.
De jonge ondernemer zegt dat er meerdere mediabedrijven interesse hebben getoond in zijn bedrijf. Hij wil het echter niet van de hand doen omdat hij het geld niet nodig heeft en geen vertrouwen heeft in de BBC. "Ik denk dat ik het zelf beter kan. De BBC zou oudere mensen in gaan zetten om jongerennieuws te coveren, terwijl de site nu vóór jongeren dóór jongeren is", zegt hij tegen de Britse krant Daily Mail.

Toen Nick twaalf was, zette hij zijn site op. Er stond alleen maar tekst op, maar wist desalniettemin 100 gebruikers per maand te vermaken. Tegenwoordig leveren advertenties al 3400 euro per maand op, die allemaal geïnvesteerd worden in de site zelf. De directeur staat zelf nogal te kijken van het succes: "We bestaan al vijf jaar maar de afgelopen twee jaar is internetnieuws echt losgegaan en daar hebben wij natuurlijk van geprofiteerd."
Zijn ouders laten hem begaan: "We laten hem zijn gang gaan. Tot nu toe heeft hij het heel goed gedaan en we zijn ongelofelijk trots", aldus zijn moeder.

Nu maar hopen dat de site niet aan haar eigen succes ten onder gaat. Ten tijde van dit schrijven is de website van Sharpenews met geen mogelijkheid te bereiken.

Geen opmerkingen: