zondag 1 juli 2007

Onbekende antivirusprogramma's het best


Schaamrood op de kaken van bekende antivirusaanbieders Symantec, McAfee, Kaspersky en Microsoft. In een vergelijking vallen ze door de mand.

Dt blijkt uit een artikel over het jongste rapport van AV-comparatives.org, ofwel de organisatie die de antivirusprogramma's kritisch belicht en onderling vergelijkt.

AntiVir PE Premium van het Duitse bedrijf Avira (de lite-versie is gratis te downloaden) komt als beste uit de bus.
Ook de programma's NOD32 van Eset, VBA32 Workstation van VirusBlokAda, TrustPort AV WS van AEC, AntiVirusKit (AVK) van G DATA Security, itDefender Prof.+ van Softwin komen goed uit de bus. Wat hebben deze bedrijven gemeen? Dat ze onbekend zijn. Daar wordt nog hard gewerkt.

AV-comparatives.org testte met de meest verse virussen de programma's enkele maanden lang en keek hoe ze erop reageerden. Het percentage dat werd gevangen door de antivirusprogramma's werd netjes genoteerd.
De winnaar kwam tot 71 procent vangst, NOD32 tot 68 procent en de andere genoemde bedrijven scoorden tussen de 40 en 50 procent. Dat lijkt nog weinig, maar is relatief naar behoren.

De bekendste programma's, Norton Antivirus en McAfee, bleven steken op 24 procent, terwijl Microsoft's OneCare maar tot 18 procent kwam. Kaspersky, eScan, F-Secure en AVG deden het werkelijk beroerd met minder dan 10 procent vangst van verse virussen.

Het werk wordt gedaan door de Oostenrijker Andreas Clementi. Het hele rapport staat voor de liefhebbers online.

Geen opmerkingen: