donderdag 3 april 2008

Internet Explorer 8 béta

Deze download is eigenlijk verplichte kost voor elke Windows-gebruiker. U mag dan wel de voorkeur geven aan FireFox of Opera, Internet Explorer achter de hand hebben kan nooit kwaad. Microsoft heeft in versie acht enkele nieuwe dingen gestopt. Zo gebruikt de surfplank automatisch enkele webstandaarden, iets waardoor de browser in het verleden vaak kritiek kreeg.

In totaal krijgt IE een stevige opfrisbeurt. Zo bouwt Microsoft Webslices in, een functie die doet denken aan een RSS-lezer. Al gaat uw browser de pagina vooral controleren op nieuwe informatie. Handig is dat u deze functie ook kunt gebruiken om een object op eBay te volgen.

Veiligheid en stabiliteit is een punt waarop Internet Explorer streng wordt aangepakt en dat heeft Microsoft begrepen. Het bedrijf voorziet een verbeterde phishingfilter en automatisch crashherstel. Zo voorkomt u dat u bij een foutmelding al u pagina's kwijtspeelt.

Internet Explorer mag dan wel regelmatig kritiek krijgen, enkele nieuwe functies maken deze browser opnieuw een stuk interessanter.
Geschikt voor Windows XP/Server 2003/Vista

Geen opmerkingen: