maandag 19 mei 2008

Windows 7: Coming Soon


Momenteel is het een drama voor gebruikers van Windows Vista. Dit lijkt het meest impopulaire besturingssysteem ooit gemaakt door Mircrosoft.
Hoewel het bedrijf redelijk arrogant is, luistert het toch naar de consument. Zo werd gisteren bekend gemaakt dat er zeer binnenkort een bèta uitkomt van … .de volgende Windows!!

Het mysterie begint altijd met de naam.Hoe gaat het besturingssysteem heten? Microsoft heeft er een handje van om werktitels te gebruiken voor systemen in ontwikkeling. Uiteindelijk krijgt het systeem een volledig andere naam. Zo werd Windows 95 tijdens de productie ‘Chicago’ genoemd. Stiekem is nu bekend geworden dat de 7e versie van Windows ‘Blackcomb’ of ‘Vienna’ zal gaan heten.

Wat is er zo bijzonder aan dit nieuwe systeem? Windows Vista is nog geen jaar op de markt. Dáár wil Microsoft zo weinig mogelijk over kwijt. Wel zijn via het niet officiële circuit enkele functionaliteiten naar buiten gekomen. Zo zal Windows Vienna een grote upgrade krijgen voor touchscreens. Ook is bekend geworden dat er geen 32-bits versie van het systeem zal uitkomen, maar uitsluitend een 64-bits versie. Mensen met een enigszins verouderde computer zullen dit besturingssysteem nooit kunnen draaien.

We snappen dat sommigen van jullie nu helemaal warm en enthousiast zijn, omdat de BETA binnenkort uitkomt. Spring niet TE snel een gat in de lucht, zeker niet bij Microsoft. De verwachting is namelijk dat het besturingssysteem pas in 2010 op de markt zal verschijnen. Bij Microsoft komt daar meestal nog een jaartje (of 2) bij.

Geen opmerkingen: