vrijdag 5 december 2008

Binnenkort bèta's van Vista SP2 en Windows 7

Op korte termijn verschijnen er testversies van servicepack 2 voor Windows Vista en een publieke bèta van Windows 7. Voor die laatste is het wachten tot januari, maar de SP2-test is morgen al beschikbaar.

De bèta van Vista Service Pack 2 zal voor alle geïnteresseerden verkrijgbaar zijn via de Microsoft Technet-site. Mike Nash, topman bevoegd voor Windows, zegt in een blogposting wel dat de download niet voor iedereen geschikt is. "Voor de meeste mensen adviseren we te wachten om het servicepack te installeren totdat de definitieve versie er is."

SP2 updates Windows Vista op verschillende vlakken. Het bevat onder andere ondersteuning voor nieuwe hardware en het Bluetooth 2.1-protocol. De patchcollectie zal er ook voor zorgen dat Vista beter werkt met solid state disks (SSD's).
Op dezelfde dag stelt Microsoft ook een bèta van een tweede servicepack voor Windows Server 2008 voor. Bij deze update draait het voornamelijk om Hyper-V-virtualisatie en een beter stroombeheer.

Windows 7: Over de eerste bredere bèta van Windows 7 is officieel nog niets bekend. Toch groeien de geruchten dat Microsoft in januari met een eerste proefversie van de nieuwe Windows op de proppen komt. Schijven met de testversie zouden op verschillende conferenties worden uitgedeeld, onder meer op bijeenkomsten gericht op MSDN-ontwikkelaars.

Geen opmerkingen: