maandag 19 mei 2008

Windows 7: Coming Soon


Momenteel is het een drama voor gebruikers van Windows Vista. Dit lijkt het meest impopulaire besturingssysteem ooit gemaakt door Mircrosoft.
Hoewel het bedrijf redelijk arrogant is, luistert het toch naar de consument. Zo werd gisteren bekend gemaakt dat er zeer binnenkort een bèta uitkomt van … .de volgende Windows!!

Het mysterie begint altijd met de naam.Hoe gaat het besturingssysteem heten? Microsoft heeft er een handje van om werktitels te gebruiken voor systemen in ontwikkeling. Uiteindelijk krijgt het systeem een volledig andere naam. Zo werd Windows 95 tijdens de productie ‘Chicago’ genoemd. Stiekem is nu bekend geworden dat de 7e versie van Windows ‘Blackcomb’ of ‘Vienna’ zal gaan heten.

Wat is er zo bijzonder aan dit nieuwe systeem? Windows Vista is nog geen jaar op de markt. Dáár wil Microsoft zo weinig mogelijk over kwijt. Wel zijn via het niet officiële circuit enkele functionaliteiten naar buiten gekomen. Zo zal Windows Vienna een grote upgrade krijgen voor touchscreens. Ook is bekend geworden dat er geen 32-bits versie van het systeem zal uitkomen, maar uitsluitend een 64-bits versie. Mensen met een enigszins verouderde computer zullen dit besturingssysteem nooit kunnen draaien.

We snappen dat sommigen van jullie nu helemaal warm en enthousiast zijn, omdat de BETA binnenkort uitkomt. Spring niet TE snel een gat in de lucht, zeker niet bij Microsoft. De verwachting is namelijk dat het besturingssysteem pas in 2010 op de markt zal verschijnen. Bij Microsoft komt daar meestal nog een jaartje (of 2) bij.

donderdag 15 mei 2008

General Motors slaat Vista liever over


Het Amerikaanse General Motors (GM) gebruikt Windows XP in de elektronica van zijn automodellen. Dat wil het voorlopig ook even zo houden.
"We overwegen Vista over te slaan en rechtstreeks voor Windows 7 te gaan", zegt hoofdontwikkelaar Fred Killeen in een interview met BusinessWeek. Volgens de GM-manager eist Vista te veel rekenkracht en is Windows 7 toch al uit tegen de tijd dat de eerste auto’s met Windows Vista aan boord van de band zouden rollen. Killeen stipt in het interview aan dat niet al zijn softwarepartners hun programmatuur klaar hebben voor Vista. “Tegen de tijd dat we ze [de Windows XP-machines] vervangen hebben, is Windows 7 waarschijnlijk toch al klaar.”

General Motors is niet het eerste bedrijf dat klaagt over de veeleisendheid van Vista. Twee Gartner-onderzoekers waarschuwden in april dat de logheid van het besturingssysteem Microsoft flink in de problemen kan brengen. Ze pleiten dat de softwaremaker een slanker, modulair Windows-systeem op de markt brengt. Anders, zo zeggen ze, kan Vista “wel eens bezwijken onder zijn eigen druk”.

woensdag 7 mei 2008

Medion Akoya Mini


Ook Medion stort zich op de markt voor goedkope mini-laptops. De Akoya Mini zal voor 399 euro aangeboden worden. Hiervoor krijg je een volwaardige laptop, met een harde schijf.
Wat de capaciteit van deze schijf zal zijn weten we nog niet. De Medion Akoya Mini E1210 is wel een kleintje. 10 inch meet het scherm. Het gewicht van het apparaatje is 1,2 kilo.

De laptop is voorzien van een Atom Intel processor, 1GB geheugen, een geheugenkaartslot, twee usb-poorten, een 1.3 megapixel webcam en een VGA-uitgang.
Als besturingssysteem wordt een eigen versie van Linux meegeleverd.
De Akoya Mini zal aan het eind van de zomer op de markt komen in twee kleuren: wit en titaniumgrijs.