donderdag 15 mei 2008

General Motors slaat Vista liever over


Het Amerikaanse General Motors (GM) gebruikt Windows XP in de elektronica van zijn automodellen. Dat wil het voorlopig ook even zo houden.
"We overwegen Vista over te slaan en rechtstreeks voor Windows 7 te gaan", zegt hoofdontwikkelaar Fred Killeen in een interview met BusinessWeek. Volgens de GM-manager eist Vista te veel rekenkracht en is Windows 7 toch al uit tegen de tijd dat de eerste auto’s met Windows Vista aan boord van de band zouden rollen. Killeen stipt in het interview aan dat niet al zijn softwarepartners hun programmatuur klaar hebben voor Vista. “Tegen de tijd dat we ze [de Windows XP-machines] vervangen hebben, is Windows 7 waarschijnlijk toch al klaar.”

General Motors is niet het eerste bedrijf dat klaagt over de veeleisendheid van Vista. Twee Gartner-onderzoekers waarschuwden in april dat de logheid van het besturingssysteem Microsoft flink in de problemen kan brengen. Ze pleiten dat de softwaremaker een slanker, modulair Windows-systeem op de markt brengt. Anders, zo zeggen ze, kan Vista “wel eens bezwijken onder zijn eigen druk”.

Geen opmerkingen: