donderdag 11 oktober 2007

Asus Eee: Laptop voor nog geen 300 euro


Computerfabrikant Asus komt in samenwerking met Intel met een notebook die tussen de 250 en 300 euro gaat kosten.

Daarmee is de Asus Eee PC 701 wel iets duurder dan aanvankelijk gepland. Bij de introductie in juni sprak men over een notebook van nog geen 200 dollar. In november 2007 moeten de eerste Eee's in de winkel staan.

Asus richt zich met de Eee vooral op markten waarvoor de normale laptop's te duur zijn, maar ook in Nederland zal de budget-notebook te koop zijn. Asus wil deze aanbieden via ketens als Mediamarkt, BCC, Dixons, Dynabyte, Mycom en Paradigit.

De Asus Eee PC 701 is een kleine notebook, met een 7 inch beeldscherm. Het gewicht zal nog geen kilo bedragen. Waarschijnlijk krijgt hij 512 MB geheugen en geen harde schijf. Voor de opslag van de gegevens worden enkele GB's aan flashgeheugen gebruikt. Via WiFi kan er draadloos worden geinternet, en er is ook een webcam ingebouwd.

De geringe opslagruimte geeft aan dat Asus de Eee vooral ziet als een internet-computer. Voor de werkzaamheden kan gebruik worden gemaakt van het groeiend aantal webapplicaties dat via internet beschikbaar is.

De computer krijgt een eigen besturingssysteem, dat zowel compatibel zal zijn met Linux als met Windows XP.

De drie E'sin de naam staan voor 'Eenvoudig te leren, mee te spelen en mee te werken', 'Excellente internetbeleving' en 'Excellente mobiele computerervaring'.

Geen opmerkingen: