zaterdag 2 januari 2010

Google-telefoon krijgt prijskaartje


Nexus One, de veelbesproken smartphone van Google, heeft een prijskaartje gekregen. Volgens gelekte screenshots die technologiesite Gizmodo heeft gepubliceerd kost een simlockvrij toestel 530 dollar. Amerikanen kunnen de Nexus One voordeliger kopen als ze een abonnement afsluiten bij T-Mobile.

Op de screenshots van Gizmodo is te zien dat er twee versies van de Nexus One verkrijgbaar zijn. Wie alleen de telefoon wil, betaalt 530 dollar (zo’n 370 euro), maar wie bereid is om een contract van twee jaar af te sluiten bij operator T-Mobile, betaalt voor de gesubsidieerde versie slechts 180 dollar.

Voor dat tweejarencontract van T-Mobile is er maar één tariefplan dat de operator aan deze smartphone wil koppelen, en dat kost 80 dollar per maand. Bestaande klanten van T-Mobile zouden huidige tariefformules die eventueel goedkoper zijn niet kunnen combineren met deze aanbieding.

Te koop bij Google vanaf 5 januari? Zoals eerdere geruchten al aangaven, lijkt het er ook sterk op dat Google deze smartphone (een ‘geanonimiseerd’ toestel van HTC) zelf gaat verkopen. Nieuwsagentschap Reuters citeert een bron die beweert dat “Google op termijn zelf een verkoper wil worden en commissie opstrijkt van mobiele operatoren”, waarmee aangegeven wordt dat T-Mobile niet de enige operator is die een pakket met de Nexus One zal aanbieden.

Tmonews, de onofficiële T-Mobile-blog, beweert dat de Google-telefoon al op 5 januari bij Google te koop aangeboden wordt. Die dag gaat ook de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas van start, dus qua timing is het alvast geen slechte gok.

Over de eventuele beschikbaarheid buiten de Verenigde Staten is op dit moment nog niets bekend. Zelfs geen geruchten.


Geen opmerkingen: