dinsdag 23 februari 2010

Verhoogd geheugengebruik maakt Windows 7 efficiënter

In een vorige week verschenen rapport van Devil Mountain Software staat dat meer dan tachtig procent van de Windows 7-computers kampt met een tekort aan werkgeheugen. Maar aan dat onderzoek over geheugenbelasting blijkt een geurtje te zitten.

Het Amerikaanse Devil Mountain Software mat via zijn exo.performance.network de prestaties van zo’n 23.000 computers. Daaruit bleek dat 86 procent van de computers met Windows 7 regelmatig te weinig geheugen over heeft. Dat zou volgens de onderzoekers leiden tot prestatie- en stabiliteitsproblemen.

Foute conclusies
Maar die conclusie blijkt uit de lucht gegrepen. Een hoog geheugengebruik heeft namelijk niet noodzakelijk een negatieve invloed op de systeemprestaties. In Windows 7 zit de functie Superfetch, die efficiënter gebruikmaakt van het beschikbare geheugen, en het zelfs preventief opeist om applicaties sneller te laten starten.

De vaststelling die Devil Mountain Software deed zou dus correct kunnen zijn, maar de conclusies die het er aan verbindt zijn zeker fout.

Geen opmerkingen: