woensdag 28 november 2007

Google komt op korte termijn met opslagdienst




Google is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe online dienst waarmee gebruikers bestanden van hun harde schijf naar de servers van Google kunnen uploaden. Dat zegt de krant The Wall Street Journal. De krant baseert zich op bronnen binnen Google.

Gebruikers kunnen met de nieuwe dienst, die Google de codenaam ‘My Stuff' heeft gegeven, de gebruikelijke bestanden als documenten, muziek, videofilms en afbeeldingen naar Google uploaden. De nieuwe opslagdienst moet alle diensten van Google - zoals Gmail, Picasaweb, Google Calendar en Google Docs - aan elkaar koppelen.
Een gebruiker moet via de opslagdienst zijn bestanden op een gemakkelijke manier kunnen doorzoeken en bijvoorbeeld een afbeelding van Picasaweb in een document of e-mailbericht kunnen zetten.
Volgens de Wall Street Journal kan een gebruiker vanaf een computer of een mobiele telefoon toegang krijgen tot de geĆ¼ploade bestanden met een enkele gebruikersnaam en wachtwoord. Google gaat ook gratis opslagruimte voor de bestanden aanbieden. Hoeveel opslagruimte een gebruiker standaard krijgt, is niet bekend. Een gebruiker kan extra opslagruimte voor een meerprijs kopen.De dienst zal binnen enkele maanden worden gelanceerd. Google wilde geen commentaar geven op de geruchten.

Geen opmerkingen: