zaterdag 17 november 2007

Vista's ontwaakprobleem aangepakt met update


Microsoft verspreidt een aantal updates die bekende problemen met Windows Vista moeten oplossen. Ze worden vandaag automatisch verdeeld via Windows Update, kondigt productmanager Nick White aan op de Windows Vista Team-blog.
De eerste update verkort de opstarttijd, evenals de hersteltijd nadat Windows Vista een tijdje inactief is geweest. Dit laatste zal veel gebruikers plezieren. De lange 'ontwaaktijd' die Vista nodig heeft na bijvoorbeeld de slaapstand, is immers een veelgehoorde irritatie. De update zorgt er verder voor dat batterijen in notebooks langer meegaan en dat draadloze netwerkdiensten stabieler werken.
Daarnaast is er een update voor USB-kerncomponenten. Niet minder dan 21 problemen hiermee, zoals apparaten die niet langer werken na terugkeer uit de sluimerstand, zorgen volgens White voor één tot twee procent van alle gerapporteerde crashes. Ten slotte is er de reparatie voor het Windows Media Center. Deze lost interactieproblemen op wanneer de Xbox 360 wordt gebruikt als Media Center Extender.
De updates konden eerder afzonderlijk worden gedownload . Ze zullen ook in het komende eerste servicepakket (SP1) voor Vista zitten. Dat wordt begin volgend jaar verwacht.

Geen opmerkingen: