donderdag 14 februari 2008

Windows Vista SP1 nog steeds te kraken


De beveiliging van Windows Vista die softwarepiraterij moet voorkomen, is ook na installatie van Service Pack 1 nog te kraken.

Met de introductie van SP1 voor Windows Vista heeft Microsoft twee populaire Windows Genuine Advantage (WGA) hacks ongedaan gemaakt. Toch wist Adrian Kingsley-Hughes van ZDNet al vrij snel een nieuwe hack te ontdekken die nog wel de WGA van Vista omzeilt en van een illegale versie een 'legitiem' exemplaar maakt.

"Na een paar minuten zoeken in krochten van het internet en een paar seconden tikken in de opdrachtprompt lukte het me om Vista te foppen", aldus Kingsley-Hughes. Volgens hem lijkt deze nieuwe hack erg op de populaire Paradox OEM Bios hack waarmee de huidige Vista WGA vaak wordt omzeild.

WGA controleert op basis van tal van kenmerken of het geĆÆnstalleerde Windows-systeem een legitieme versie is met een geldige softwarelicentie. Is dit niet het geval dan valt Vista met SP1 de gebruiker regelmatig lastig met pop-up schermen waarin dringend wordt verzocht om Vista te activeren.

De officiƫle versie van SP1 komt ergens in het eerste kwartaal van dit jaar beschikbaar, maar via Bittorrent zijn nu al diverse Release Candidates (RCs) van de software te vinden.

Geen opmerkingen: