donderdag 13 maart 2008

Gadget: BlackBerry 8830


Het nummer 8830 kan je een beetje in de war maken en je doen denken dat het hier om een Nokia gaat, maar dit is toch echt een BlackBerry GSM. Het nieuwste model om precies te zijn. De eerste telefoon van BlackBerry die alle features heeft die elke nieuwe Nokia telefoon ook bevat.

Behalve gewoon bellen, kun je met de 8830 ook switchen van GSM naar GPRS netwerk. Daardoor kun je er overal ter wereld mee bellen. Het toestal heeeft een ingebouwde GPS-module, net als de Nokia N95, waardoor je de telefoon ook als navigatiesysteem kunt gebruiken. Ook beschikt de GSM over een mediaspeler die elk standaard mediaformaat aan kan. Opslaan kan op de bijgeleverde 64MB memorycard. Verder heeft deze telefoon: draadloos e-mailen, speakerphone, Voice Activated Dialing, programmeerbare toetsen, Instant Messaging, SMS, MMS, Bluetooth, BlackBerry Maps, een browser en een organizer.

Fans van BlackBerry weten dat de toestellen in het algemeen niet de kleinsten zijn. Daar kunnen veel gebruikers op afknappen. Maar met dit toestel beschik je wel over een volwaardig qwertytoetsenbord en een scherm dat twee keer zo groot is als op de gemiddelde Nokia. Ook heeft het scherm een ingebouwde lichtsensor, waardoor de lichtsterkte van het scherm zich automatisch aanpast op de verlichting buiten. Het scherm is dus altijd goed te lezen.

Dit toestelletje mag op z’n minst redelijk prijzig genoemd worden. Momenteel is de 8830 alleen in Amerika te krijgen en daar kost het toestel 400 dollar, mét een 2-jarig Verizon contract. Hopelijk is het toestel wanneer het in Nederland verschijnt wel gratis in combinatie met een contract.

Geen opmerkingen: