dinsdag 11 maart 2008

Packard Bell verlaagt prijs minilaptop met 200 euro


Packard Bell komt met een tweehonderd euro goedkopere opvolger van de Easynote XS20. Het nieuwe model XS10 heeft zowat alle attributen van zijn voorganger, maar kost slechts vierhonderd euro. Dat is dezelfde prijs als die van de nieuwe Eee PC 900.

Het belangrijkste verschil tussen de Easynote XS10 en zijn oudere broer XS20 is op het eerste gezicht het werkgeheugen. Dit is met de helft teruggebracht tot 512 MB. Verder zijn de specificaties gelijk: een 7 inchscherm, webcam, 4-in-1 kaartlezer, WiFi, twee USB-poorten en Ethernet-aansluiting. Dit met een VIA C7-M processor van 1,2 GHz en een 30 GB harde schijf. De omvang (23 x 17 x 3 centimeter) en het gewicht (950 gram) van de XS10 zijn ook identiek aan die van zijn voorganger. Beide modellen draaien Windows XP.

Nieuwe Asus Eee PC. De Easynote XS10 komt in april op de markt. Dat is een paar maanden eerder dan de nieuwe troef van Asus; de deze week aangekondigde Eee PC 900. Deze zal vanaf het midden van de zomer in verschillende landen verkrijgbaar zijn en gaat eveneens vierhonderd euro kosten. Dat is honderd euro méér dan de prijs van de huidige Eee PC, maar daar staat een grote upgrade tegenover. De Eee PC 900 heeft namelijk een scherm van 8,9 inch, 12 GB flashgeheugen en werkgeheugen van 1 GB. Kopers kunnen kiezen tussen Xandros Linux en Windows XP.

Het wordt interessant om te zien welk toestel de meeste aantrekkingskracht op consumenten gaat uitoefenen: de Easynote XS10 of de Eee PC 900.

Geen opmerkingen: