donderdag 27 maart 2008

SP3 voor Windows XP blijft in testfase

Microsoft heeft gisteravond weer een nieuwe versie van het derde servicepakket voor Windows XP vrijgegeven. Maar de software blijft in de testfase. Het bedrijf wil eerst meer feedback van gebruikers, voordat SP3 groen licht krijgt.Vorige maand verscheen al de publieke release candidate 2 van SP3. Microsoft noemt de gisteren uitgebrachte versie een "Refresh". XP-gebruikers kunnen deze afhalen bij het Microsoft Download Center in het Engels, Duits en Japans. Deze opgefriste RC2 bevat enkele reparaties voor een soepeler werking met Windows Update en ondersteuning voor HD Audio. Verder zijn er weinig veranderingen.

Boze tongen beweren dat Microsoft SP3 uitstelt. Zo zou het bedrijf klanten willen bewegen om over te stappen op Vista, dat deze maand zijn langverwachte eerste servicepakket heeft gehad. Microsoft-volger Mary Jo Foley had aanvankelijk vernomen dat Microsoft SP3 deze week definitief had willen uitbrengen, maar Tech ARP spreekt van medio april.

Speculaties doen ook de ronde over hoelang XP zelf nog beschikbaar zal zijn. ZDNet-blogger Ina Fried gelooft dat de deadline in juni - wanneer grote computermakers moeten stoppen met de verkoop van het oudere besturingssysteem - zal worden uitgesteld. Microsoft heeft de aanvankelijke deadline van 31 januari 2008 immers ook al eens uitgesteld en behoefte aan XP is er nog genoeg in de markt.

De software kan zijn nut bijvoorbeeld nog bewijzen in ontwikkelingslanden. Microsoft heeft al toegezegd dat Windows XP Starter Edition tot en met 2010 beschikbaar blijft voor de derde wereld. XP kan tevens dienen als Microsofts troef in de groeiende markt van goedkope, op flashgeheugen gebaseerde notebooks zoals de Asus Eee PC. Dat zijn machines waarop Linux goed scoort.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

See please here

joshua zei

I gotta say that this is one of the best blogs I've ever visited yet.

Congrats! Take these words like a blossom blessing as I'm bloging around.

PALAVROSSAVRVS REX