dinsdag 29 april 2008

Foxit Reader 2.3 Snelle PDF-lezer krijgt tabbladen

Foxit Reader maakt er een sport van om in elke nieuwe versie zoveel nieuwigheden te stoppen dat u even zoet bent met uitproberen. De 2.3-versie van deze Adobe Reader-concurrent is daar geen uitzondering op.

Tabbladen duiken tegenwoordig in de meest uiteenlopende programma's op, dus waarom niet in Foxit Reader? Deze PDF-lezer, die veel gebruikers aantrok dankzij zijn korte opstarttijd, gaat voortdurend met zijn tijd mee en introduceert naast een nieuwe pagina-indeling ondersteuning voor multimediabestanden en bewerkbare bookmarks.

U kunt de interface eenvoudig via de taakbalk in een andere taal zetten. Voor de optie 'Dutch' moet Foxit Reader wel nog een taalpakket binnenhalen. Dit is echter in luttele seconden gedaan, waarna de interface keurig in het Nederlands verandert. Heropstarten van het programma is daarbij niet nodig.

Vrijwel alle opties die in Adobe Reader voorkomen, zijn hier ook aanwezig. U kunt documenten pagina per pagina op het scherm toveren, zoeken en tekst selecteren. Daar komen in deze versie nieuwe gereedschappen aan te pas, waaronder een vergrootglas, linealen om uw plaats op de pagina te bepalen en spreekballonnen waarmee u snel een commentaar kunt achterlaten.

Foxit Reader is gratis en licht: iets meer dan 2,5 megabyte tegenover 20 megabyte voor het alternatief van Adobe. Naast nieuwe functies heeft het Foxit-team veel geïnvesteerd in de stroomlijning van de oorspronkelijke software. Zoals gewoonlijk is de lijst met veranderingen aan de lange kant, dus kijk vooral zelf wat u aan nieuws kunt verwachten.

Foxit Reader is te gebruiken bij Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista.
Met tabbladen en ondersteuning voor multimedia kan niemand Foxit Software ervan beschuldigen dat het niet op de hoogte is van de laatste trends op softwaregebied. Verder blijft deze PDF-lezer nog altijd een snelle tegenhanger van Adobe Reader.

Geen opmerkingen: