maandag 28 april 2008

Microsoft verspreidt Vista SP1 automatisch


Voor het eerst verspreidt Microsoft Service Pack 1 voor Windows Vista automatisch via Windows Update. SP1 verschijnt nu zonder tussenkomst van de gebruiker op het systeem.

Gebruikers van een Nederlandstalige Vista moeten nog zelf aan de slag als ze Service Pack 1 (SP1) willen hebben. SP1 voor de Nederlandstalige Vista is er al wel gewoon, maar hij wordt nog niet automatisch via Windows Update verspreid. Microsoft kiest ervoor om de update in fases in verschillende talen aan te bieden. Als eerst zijn Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans aan de beurt. Wie Vista in een van die talen heeft, en ook automatisch updates aan heeft staan, downloadt SP1 vanzelf.

Nederlandstalige gebruikers van Vista die handmatig controleren op updates zien SP1 ook in de lijst verschijnen. Wie toch geen SP1 ziet, heeft kans dat zijn systeem in de ogen van Microsoft beschikt over rotte drivers. Pas als die drivers zijn geüpgraded naar Vista-fähig, maakt Microsoft SP1 voor die systemen beschikbaar. SP1 biedt niet zozeer nieuwe functies, maar is voornamelijk een verzameling bugfixes. Ook probeert Microsoft met SP1 de algehele prestaties van Vista te verbeteren.

Naast SP1 heeft Microsoft deze week ook nieuws voor zijn inmiddels bij na zeven jaar oude Windows XP: Service Pack 3 (SP3) is klaar. Volgende week donderdag moet SP3 te downloaden zijn voor de consument.

1 opmerking:

Anoniem zei

waarom niet:)