donderdag 3 april 2008

Nieuwe Eee PC krijgt touchscreen

De volgende generatie van de populaire Asus Eee PC krijgt een 8,9 inch groot aanraakscherm. Bovendien wordt de Eee 900 waarschijnlijk met GPS-ondersteuning uitgevoerd.Dat zegt Kevin Lin, vicepresident van de verkoopafdeling van Asustek, tegen de website Digitimes.

Enthousiastelingen slaagden er al in om het scherm van hun Eee PC (momenteel verkrijgbaar in 7 en 9 inch) om te bouwen tot een touchscreen, maar deze functie wordt niet officieel ondersteund door Asus.

De Eee 900 wordt waarschijnlijk al in mei of juni naar het Verenigd Koninkrijk verscheept en zal ongeveer vijfhonderd dollar kosten (321 euro). Asustek wil op hetzelfde moment ook de desktopversie van de Eee PC, de E-DT, gaan verkopen; voor de prijs van 199 dollar (127 euro), weet Digitimes verder te melden.

Ondertussen blijven nieuwe geruchten over de volgende Eee PC de kop opsteken. De redacteuren van Dailytech.com gingen snuffelen in gegevens van de Amerikaanse regulator FCC en ontdekten dat de goedkope notebook ook met een multitouchpad en Bluetooth uitgerust zou zijn.

Momenteel kan de computerfabrikant de Eee PC niet aanslepen. Lin meldt dat Asustek maar aan de helft van de vraag in Taiwan en de regio Hong Kong kan voldoen. Voor de rest van de wereld wordt een tekort van zeventig procent verwacht in het eerste kwartaal van 2008.

Geen opmerkingen: