vrijdag 6 juli 2007

Trojaan maakt spottend excuus voor schade


Wees niet heel verbaasd als uw computer u ineens spottend meedeelt: "Je bent geïnfecteerd, ik herhaal, je bent geïnfecteerd en je systeembestanden zijn verwijderd. Sorry. Nog een prettige dag en tot kijk."

Een nieuw Trojaans paard transformeert uw Windows-besturingssysteem in een irritante pestkop, door gebruik te maken van de Windows-tekstlezer. Het eind vorige week ontdekte "BotVoice-A" maakt zich kenbaar door het slachtoffer luidkeels op zijn aanwezigheid te wijzen. Alsof dat niet vervelend genoeg is, wordt die mededeling eindeloos herhaald.

Bleef het daar maar bij... Zoals BotVoice-A zelf al aankondigt, wist het alle bestanden op de c-schijf die onbeschermd of niet in gebruik zijn. Het malafide programma wijzigt bovendien het register en schakelt vervolgens de Task Manager en de Windows Registry Editor uit. Zo wordt het onmogelijk om bestanden te draaien met onder andere de extensies BAT, COM, EXE, MP3, JS, PIF en HTML.

De malware verspreidt zich via onder andere floppy disks, CD-ROMs, e-mailberichten met bijlages, P2P-netwerken en internetdownloads, volgens Panda. De antivirusbestrijder heeft BotVoice-A een medium risiconiveau toebedeeld.

Geen opmerkingen: