zaterdag 27 januari 2007

Service Pack voor Vista onderweg




Windows Vista is nog niet voor iedereen beschikbaar, maar het eerste Service Pack is al in de maak.




Windows Vista moet eind deze maand voor consumenten in de winkels liggen. Dat neemt niet weg dat Microsoft nu al aan het eerste Service Pack voor de opvolger van Windows XP werkt. De update moet features toevoegen en bestaande problemen oplossen.



Het Service Pack heeft de codenaam Fiji meegekregen. Fiji moet een aantal nieuwe features die de release van Vista niet haalden alsnog toevoegen. Zo wordt gedacht aan de krachtige command-line interface PowerShell, voorheen Monad. Maar ook voor "high impact issues", of die nu al ontdekt zijn of niet, moet het Service Pack een oplossing bieden.


Microsoft heeft een oproep gedaan aan klanten en partners de testversies van SP1 uitvoerig te testen. Geschat wordt dat het Service Pack rond het eind van het jaar klaar is, maar een vroegere release zou Microsoft goed uitkomen. Hoe eerder een Service Pack bestaande problemen kan verhelpen, hoe eerder met name bedrijven geneigd zullen zijn Vista te implementeren. Traditioneel duurt het enige tijd voor bedrijven zo'n grote - en dure - stap wagen.

Geen opmerkingen: