maandag 29 september 2008

Microsoft onthult Windows 7 op 28 oktober

Wie niet genoeg heeft aan een handvol gelekte screenshots om zijn nieuwsgierigheid naar Windows 7 te bevredigen, kan 28 oktober alvast in zijn agenda zetten. Op die dag toont en bespreekt Microsoft een pre-bèta build op de Professional Developers Conference (PDC). 'Unveiling Windows 7 to the world', zo kondigt de softwaregigant aan op de PDC-site.

Steven Sinofsky, senior vicepresident van de Windows en Windows Live Engineering Group, zal op dinsdag 28 oktober een toespraak houden over het nieuwe besturingssysteem. De toehoorders kunnen daarna deelnemen aan sessies over ontwikkelen voor Windows 7. Zij krijgen de pre-bèta build van Windows 7 uitgereikt op een externe harde schijf van 160 GB.

Volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley gaat het niet om de 'M3'-build waarvan vorige week screenshots uitlekten. Een aantal van de Windows 7-sessies die op de PDC-agenda staan, behandelen namelijk elementen van de gebruikerinterface die níet in de M3 zitten. Foley noemt een 'Desktop Taskbar' als voorbeeld.

Het is niet vreemd dat Microsoft geheimzinnig doet over de gebruikerinterface van Windows 7. Dit element werkt erg onderscheidend voor een nieuw besturingssysteem. De gelekte M3-build deed bijvoorbeeld nog sterk denken aan Vista. Ongetwijfeld weten we meer over een maand. De eerste echte bèta van Windows 7 staat overigens op de rol voor december.

Geen opmerkingen: