woensdag 17 september 2008

Nog geen supersnel internet bij Ziggo

Kabelaar biedt pas 100 Mpbs in 2009
UPC heeft zijn offensief tegen ADSL en glasvezel gelanceerd: supersnel kabelinternet op basis van Eurodocsis 3.0.

Klanten van die andere grote kabelaar, Ziggo, vragen zich af wanneer hun aanbieder met dezelfde upgrade komt. Ze zullen nog even geduld moeten hebben als het gaat om snelheden van 100 Mpbs en hoger.
Ziggo is nog steeds van plan om na oktober te starten met de uitrol van Eurodocsis 3.0, zegt woordvoerder Gradus Vos. Het is de bedoeling om dit jaar internet te bieden met een snelheid van 30 of 40 Mbps en wellicht hoger. Medio volgend jaar moet dan internet met een snelheid van 100 Mbps (of hoger) over de coaxkabel mogelijk zijn.

Ziggo is al een paar maanden bezig met het gereedmaken van zijn kabelnetwerk voor de upgrade naar Eurodocsis 3.0. Het bedrijf had deze zomer echter ook een andere klus af te handelen, te weten de samenvoeging van fusiepartners Casema, Multikabel en @Home. De kabelaar wil dit administratief en technisch gezien helemaal in orde hebben, alvorens te starten met het daadwerkelijke aanbod van het snellere internet, zei Vos vorige maand. De uitrol zal vervolgens regio na regio gebeuren, met het doel om fouten tijdig te signaleren en de omschakeling te kunnen behappen.

Geen opmerkingen: