donderdag 6 september 2007

Een F16 besturen in Google Earth


De laatste versie van Google Earth is niet alleen uitgebreid met een module om de sterrenhemel te observeren. In het programma zit ook een rudimentaire vluchtsimulator verborgen.
Wie de 'geheime' toetsencode indrukt, kan het luchtruim verkennen met een F16 of een slomere SR22 met propeller. Om te leren vliegen over de satellietfoto's van Google, moet u beschikken over Google Earth 4.2 .
Dan is het een kwestie van de toetsencombinatie Control+Alt+A (Windows en Linux) of Command+Option+A (Mac) indrukken. U hoeft de magische toetsencombinatie ook maar één keer aan te slaan; daarna verschijnt een optie 'Flight Simulator' onder de hoofding 'Tools'.

Op het scherm verschijnt een venster waarin u kunt kiezen tussen een F16 of een SR22 en aangeeft van welk punt u wenst te vertrekken. De lijst van luchthavens is vrij beperkt en bevat geen locaties in België of Nederland, maar u kunt ook opstijgen vanaf een willekeurige plek die u bezocht in Google Earth.

U bedient de vluchtsimulator met een joystick (indien aangesloten) of met de muis en het toetsenbord. Een overzicht van alle relevante toetsen vindt u hier bij Google .

Hoe mooi de vlucht uiteindelijk is, hangt af van uw instellingen. Exact dezelfde beelden worden getoond als tijdens de gewone Google Earth-modus. Als u dichter bij een locatie komt, moet er voldoende tijd zijn om een gedetailleerdere foto af te halen. Als u met de F16 een plotse duikvlucht neemt richting stadscentrum, krijgt het programma dus waarschijnlijk niet op tijd de gepaste beelden gedownload. Hetzelfde geldt voor 3D-gebouwen die op kaarten zijn geplaatst.

Geen opmerkingen: