zaterdag 10 maart 2007

Google weet geen raad met geld


Google verdient zoveel geld dat chief executive Eric Schmidt er geen raad mee weet. Toch hoeven we in de nabije toekomst geen drastische overnames en aankopen te verwachten.

Tijdens de Morgan Stanley Technology Conference eerder deze week vroeg analiste Mary Meeker aan Schmidt of hij overwoog andere dingen te gaan doen met het geld dat Google verdient.

"Dat is hoogst onwaarschijnlijk", zei Schmidt. "Een van de problemen in de hightechindustrie is dat succesvolle bedrijven erg snel winst genereren, maar het niet optimaal kunnen investeren."
Hij voegde daaraan toe dat Google intussen heel wat 'cash' vergaarde, maar dat hij zelf niet goed weet waar het naartoe moet. Google investeert al zwaar in datacenters en de uitbreiding van zijn netwerkcapaciteit, zodat het nieuwe en uitgebreidere diensten kan aanbieden.

Aan het einde van 2006 bezat Google 11,2 miljard dollar in contant geld. Dat is veertig procent meer dan het jaar daarvoor. Toen was er 'slechts' sprake van 8,03 miljard dollar.
Voor de aankoop van YouTube vorig jaar moest Google maar liefst 1,65 miljard dollar op tafel leggen. De organisatie betaalde het gehele bedrag toen met aandelen.

Geen opmerkingen: