dinsdag 20 maart 2007

Helpbestanden terug in Windows Vista


Met een download die Microsoft beschikbaar stelt op zijn downloadpagina, keren de vertrouwde 'helpbestanden' terug in Windows, zo meldt Pcmweb.nl.

Al sinds versie 3.1 heeft Windows gebruikgemaakt van de zogeheten helpbestanden met extensie .hlp. Volgens Microsoft had het programma al geruime tijd geen update meer ondergaan. Daarmee voldeed het niet meer aan Microsofts kwaliteitsstandaard.

Dit was de reden dat er met de introductie van Windows Vista geen ondersteuning meer werd geboden voor bestanden met de extensie .hlp. Maar er zijn nog steeds programma's die gebruikmaken van de helpfunctie van Windows.

Om deze programma's correct te laten functioneren, heeft Microsoft het helpprogramma in de vorm van WinHlp32.exe beschikbaar gesteld.

Op de pagina met downloadinformatie van Microsoft staat te lezen: "Windows Help (WinHlp32.exe) is een programma dat deel uitmaakt van Microsoft Windows-versies vanaf het besturingssysteem Microsoft Windows 3.1. Dit programma is echter voor veel releases niet uitgebreid bijgewerkt en voldoet niet langer aan de normen van Microsoft. Daarom maakt het Windows Help-programma vanaf Windows Vista niet meer deel uit van Windows. Als u 32-bits .hlp-bestanden wilt bekijken, moet u het programma (WinHlp32.exe) vanaf het Microsoft Downloadcentrum downloaden of installeren."

Geen opmerkingen: