donderdag 8 februari 2007

KNMI waarschuwt voor hevige sneeuwval


UTRECHT/DE BILT - 07-02-2007 - Het KNMI heeft woensdag een weeralarm afgegeven voor donderdag wegens hevige sneeuwval. Vanaf het zuiden zal een sneeuwgebied naar het noorden trekken. Tijdens de avondspits zal de hevigste sneeuwval zijn, zo voorspelt het weerinstituut.
Met name het midden van het land zal dan heel veel overlast ondervinden, maar ook in de rest van Nederland zal het dan sneeuwen.

Het KNMI denkt dat er tussen de 5 en 10 centimeter aan sneeuw kan vallen. De eerste sneeuwvlokken zullen in de loop van de ochtend in het zuiden van Nederland vallen. Het weerinstituut verwacht niet dat de ochtendspits grote problemen zal ondervinden. 'Misschien dat het zuiden iets heeft, maar de grootste sneeuwval komt later op de dag', aldus een woordvoerder.

Omdat het sneeuwfront zich traag beweegt, kan het 'een landurige zaak worden', aldus de woordvoerder. Donderdag is een dag van sneeuw. Naar verwachting is de sneeuwpret vrijdag weer voorbij als een gebied met warme lucht over Nederland trekt. De laatste keer dat het in Nederland flink heeft gesneeuwd was op 30 december 2005.

Geen opmerkingen: