woensdag 7 februari 2007

Wachtwoorden bewaren


Internet is onmisbaar tegenwoordig en iedereen maakt er dan ook gebruik van. Er zijn dan ook talloze sites waar je veel dingen kan vinden en waar je je ook voor moet aanmelden. Nou is het zo dat ik voor veel sites een inlognaam en wachtwoord nodig heb en dat zijn er ondertussen zoveel dat ik niet eens meer weet, welk wachtwoord bij welke site hoort.
Internet Explorer en FireFox hebben namelijk niet alles onthouden. Dus mijn vraag is, is er een bepaald programma of trucje waarmee je al je inlognamen en wachtwoorden kan opslaan van alle sites, waar je die hebt aangemaakt. Of blijft het het makkelijkst om een Word-bestand bij te houden?

Een Word-bestand voor al je wachtwoorden bijhouden, is toch een vrij omslachtige manier. Gelukkig zijn er op internet tal van tooltjes te vinden om je wachtwoorden op één centrale plaats te bewaren.

Any Password van RomanLab is zo’n tooltje. Het is gratis en erg gebruikersvriendelijk, te meer omdat het ook in het Nederlands is. Met Any Password kun je niet alleen je wachtwoorden van websites opslaan, maar ook bijvoorbeeld van e-mailaccounts en Internet Service Providers. Echter niet van het BIOS (om aan te sluiten bij de vorige vraag).

Het progje heeft verder een handige zoekfunctie en het genereert nieuwe wachtwoorden als je dat wil. Any Password houdt onbevoegden gebruikers buiten de deur door de databestanden te versleutelen met IDEA/MD5-algoritmen. Any Password is door meerdere gebruikers in te zetten omdat ze allen een eigen, beschermd databestand krijgen.
Download Any Password (zip-bestand)

Geen opmerkingen: