woensdag 28 februari 2007

Lost, seizoen 3 start vrijdag op NET 5


Lost is een Amerikaanse televisieserie over een aantal mensen die na een vliegtuigcrash stranden op een tropisch eiland. De reeks is volledig op het Hawaïaanse eiland Oahu opgenomen.

Het derde seizoen zal in Nederland vanaf vrijdag 2 maart 2007 op NET 5 uitgezonden worden. Vrijdag om 21.25 uur!

Seizoen 1: samenvatting
Door een vliegtuigcrash stranden de overlevenden van vlucht 815 van luchtvaartmaatschappij Oceanic op een schijnbaar verlaten tropisch eiland. De passagiers worden gedwongen samen te werken om te kunnen overleven op het mysterieuze eiland waar een monster in de jungle schijnt te leven, een metalen luik iets onbekend afsluit in de ondergrond en waar de zogenaamde "anderen" (de "Others") schijnen te leven. Iedere aflevering vertelt meer over het achtergrondverhaal van één van de mensen op het eiland aan de hand van flashbacks en wordt getoond waarom de verschillende personages zich op een bepaalde manier gedragen en hoe relaties zich ontwikkelen op het eiland, met deze mysterieuse krachten op de achtergrond.

Seizoen 2: samenvatting
Verscheidene nieuwe personages, zoals Ana-Lucia Cortez, Libby en de Afrikaanse Mr. Eko, doen hun intrede wanneer blijkt dat er op een andere plaats op het eiland eveneens overlevenden zijn uit het staartgedeelte van het vliegtuig. Ook het Dharma Initiatief (The Dharma Initiative) en de financierder The Hanso Foundation doen hun intrede. Zij zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor de mysterieuze gebeurtenissen op het eiland.

Seizoen 3: samenvatting
Bij het begin van het seizoen worden Sawyer, Kate en Jack apart opgesloten door de "Others". De echte naam van Henry Gale blijkt Benjamin Linus (Ben) te zijn. Sawyer komt er achter dat ontsnappen bijna onmogelijk is, omdat ze zich op een ander eiland bevinden. Jack zit ergens anders op het "andere" eiland opgesloten. Hij krijgt de opdracht om een kankergezwel bij Benjamin Linus te verwijderen, wat hij eerder al had ontdekt. De "Others" blijken eigenlijk geen primitievelingen te zijn, maar een ontwikkelde, geciviliseerde gemeenschap onder leiding van Ben.

De getallen
De getallen 4, 8, 15, 16, 23 en 42 spelen een belangrijke rol in de reeks en komen ook vaak terug. Met deze nummers heeft Hugo (alias Hurley) een grote prijs met de lotto gewonnen, maar sindsdien lijkt het ongeluk hem te achtervolgen. Mensen in zijn omgeving gaan dood, verongelukken enzoverder. Hurley veronderstelt hierdoor dat de nummers vervloekt zijn en gaat op zoek naar de oorsprong van deze getallen. In Australië komt hij tot de ontdekking dat deze uitgezonden worden vanuit een plaats in de Stille Oceaan. In aflevering 18 ("Numbers") van het eerste seizoen is te zien dat de nummers zich op het eiland zelf bevinden, gegraveerd in een luik. In het begin van het tweede seizoen blijkt dat deze nummers ook om de 108 minuten (de som van de getallen) ingegeven moeten worden in een computer die zich bevindt in de bunker "the Swan".

De "Others"
Wie zijn ze en waarom bewonen ze het eiland? Vele vragen komen bij ons op als we de naam de "Others" horen. In een latere aflevering in het 2de seizoen ("Maternity Leave") zie je wat er is gebeurd met Claire. Je ziet hoe Ethan (één van de "Others") Claire injecties geeft opdat haar baby niet geïnfecteerd raakt. In diezelfde aflevering gaat Claire op zoek naar de medicijnen die er voor moeten zorgen dat haar baby niet geïnfecteerd raakt door een vreselijke ziekte. Kate ontdekt in een kast dat de "Others" kostuums hebben hangen waarmee ze zich kunnen voordoen als primitievelingen. Ook vindt ze daar make-up en een aanplakbaard. Het moge duidelijk zijn dat de "Others" zich anders voordoen dan wie ze werkelijk zijn.. Uit de laatste twee afleveringen van het tweede seizoen lijkt dat ook zij beschikking hebben over een bunker, maar als Sayid in de laatste aflevering de deur van de 'bunker' opent, blijkt de deur op een rotsmuur uit te komen.

Bunkers
In het totaal zijn er 5 bunkers bekend: nr. 3 "the Swan", "the Flame", "the Staff", "the Arrow" en nr. 5 "the Pearl". The Swan is de bunker waar Desmond in woonde en deze hebben de overlevenden van de crash ingenomen. In deze bunker staat een computer waar telkens om de 108 minuten de welbekende mysterieuze getallen moeten worden ingegeven. Gebeurt dit niet, dan onstaat er een sterk magnetisch veld. The Arrow is de bunker waar de overlevenden van het staartgedeelte van het vliegtuig in eerste instantie schuilden en die volledig leeg was, op een bijbel na. In "Lockdown" ziet Locke een kaart op een muur waar nog 1 andere bunker op staat. Deze verwijst ook naar een onbekende bunker in het midden van het eiland (zie de gesloten gang in the Swan), waarvan men nu weet dat het nr. 5 "the Pearl" is. In deze bunker moesten twee personen in het verleden alle handelingen van de bewoners van The Swan notuleren in schriften. Telkens als een schrift vol was moest deze door middel van een buizensysteem getransporteerd worden naar, zoals hen werd doen geloven, het hoofdkwartier. Later blijkt dat alle buizencapules met schriften, nutteloos, op een grote hoop op het eiland liggen.

Geen opmerkingen: