maandag 26 februari 2007

Video dvd's maken


DVD Flick is een gratis programma waarmee je op je computer heel eenvoudig dvd's kunt maken die je via de televisie kunt bekijken.
De laagdrempeligheid is het sterkste punt van DVD Flick. Filmpjes die je op je computer hebt staan - bijvoorbeeld gedownload van internet - kun je zonder moeite op een afspeelbare dvd zetten.
Daarbij maakt het niet uit in welk videoformaat deze video opgeslagen is. DVD Flick herkent ze bijna allemaal. De video- en audioformaten avi, mpg, mov, wmv, asf, flv, Matroska, XVid, DivX, Windows Media Audio\Video, mp3, Ogg Vorbis en H264, ze worden allemaal ondersteund.
DVD Flick converteert al deze formaten zelf naar MPEG-2, bij veel andere programma's moet je dit zelf doen.
In het scherm "Projecten" van DVD Flick kun je eventueel een compilatie CD samenstellen van de beschikbare video's. Het is zelfs mogelijk om er bestanden met ondertitels aan toe te voegen. Ook kun je eenvoudige DVD-menu's maken, of deze automatisch laten genereren. In het laatste geval wordt ieder los bestand een hoofdstuk in je menu.
Als je hele project klaar is geef je de opdracht "Create DVD". DVD Flick codeert nu alle losse onderdelen en maakt er één grote video van. Het resultaat kun je meteen naar een DVD sturen of in een ISO-bestand laten opslaan, dat je op je PC kunt bewaren. Behalve naar op DVD (normale DVD of Dual Layer), kun je de beelden ook op een CD of MiniDVD opslaan.
DVD Flick is open source programma, een garantie dat het absoluut gratis en vrij van advertenties is.

Geen opmerkingen: