woensdag 7 februari 2007

RoadNavigator


Met de introductie van de nieuwe RoadNavigator maakt het Nederlandse bedrijf CosmicNavigation duidelijk dat het een belangrijke speler wil worden op het vaderlandse en het internationale speelveld van de mobiele navigatie.
Bijna aan de lopende band introduceert het bedrijf nieuwe producten (hard- en software) en sloeg onlangs een flinke slag toen het Korps Mariniers over ging tot aanschaf van navigatiesystemen van CosmicNavigation.

En als zelfs het elitekorps van de Nederlandse strijdkrachten vertrouwt op de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van CosmicNavigation is een test van de nieuwe RoadNavigator wellicht een overbodige actie.
Het zou toch wel heel slordig zijn als ‘onze jongens’ op een verkeerd strand werden afgezet? Toch onderwerpen wij de RoadNavigator, die is voorzien van een geheel nieuw softwarepakket; CosmicSoft II, aan een strenge test.

Volgens een woordvoerder van CosmicNavigation is men bij de ontwikkeling van de nieuwe navigatiesoftware begonnen vanaf ‘scratch’. Er is dus niet uitgegaan van bestaande en beproefde software. Daarbij heeft men intensief samengewerkt met de TU in Delft.
Hierbij zijn gebruikers als uitgangspunt en einddoel gekozen. Tevens is ter bevordering van de veiligheid het scherm aan te passen naar eigen voorkeur.
De CosmicSoft II navigatiesoftware is daardoor uitzonderlijk gebruikersvriendelijk geworden. Het wordt tijd om dit in de praktijk te gaan testen.

De RoadNavigator ziet er cool en tegelijkertijd degelijk uit. Weinig plastic en een flink formaat lcd-scherm. Als ik het apparaat aanzet, word ik aangenaam verrast door de heldere kleuren.
De software laadt zich razendsnel en de RoadNavigator is binnen enkele seconden klaar voor gebruik.
Er is goed nagedacht over de menu-instellingen die uiteraard Nederlandstalig zijn. Het menu kent duidelijke aanwijzingen en er staan er nooit te veel tegelijkertijd op het scherm.
Sommige fabrikanten proppen veel te veel info in één scherm wat tot verwarring en ergernis kan leiden.

Het menu van deze RoadNavigator is een genot om mee te werken. Zelfs met handschoenen aan kan je niet de verkeerde instructie intoetsen.
Bovendien geeft het apparaat een duidelijk hoorbare ‘klik’ als je een menu instelling bedient. De letters zijn lekker groot en de instructies duidelijk. Verdwalen is onmogelijk, want vanaf elk scherm ben je in één klik weer terug in het hoofdmenu.

Als je hem aanzet in de huiskamer en de kaartmode activeer, blijkt direct de precisie van het apparaat. Hij herkent zelfs het huisnummer van het woonadres en dat is bijna griezelig nauwkeurig….
In de praktijk blijkt de RoadNavigator een perfect werkend apparaat. De aanwijzingen zijn duidelijk en geven geen ruimte voor twijfel. Alleen al op de prettige stemaanwijzing bereik ik al mijn bestemmingen zonder problemen.

Het invoeren van de bestemmingen kan ik zonder leesbril en dat is een verademing. Grote letters zijn niet alleen een uitkomst voor kleine kinderen.
De POI ( Points of Interest) zijn op elke moment van de navigatie in te voeren. Altijd handig als je plotseling moet tanken, een parkeerplaats zoekt of in noodgevallen: een ziekenhuis.
Bovendien zijn de kaarten actueel en kun je er blind op vertrouwen. De accu van de RoadNavigator is extreem krachtig en gaat uren mee.

Conclusie: Voor nog geen 200 euro bent u eigenaar van dit apparaat dat zich werkelijk kan meten met welk bekend(er) merk dan ook en dat begin maart op de markt wordt gebracht.
En voor die prijs kent de RoadNavigator geen enkele serieuze concurrentie.

1 opmerking:

Anoniem zei

dat lijkt toch een hele goede koop! waarom kan ik hem nergens vinden?